Amerikai palacsinta
- 23 percKonyhaidő
- 3 percNincs tennivaló
- 26 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 4 adagAdagok száma
Összetevők
- 150 g fehér búzafinomliszt
- 1 evőkanál fehér kristálycukor
- ½ teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál sütőpor
- 1x tojás (M-es méret)
- 200 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej
- 20 ml napraforgóolaj
Elkészítés
Egy nagyobb keverőtálba szórd bele a lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát és a sütőport. Keverd össze őket. A lisztes keverékbe üss bele egy tojást, önts hozzá 200 ml tejet, és a botmixer habverő fejét használva dolgozd simára a tésztát. Nagyon alaposan keverd ki a tésztát, hogy a palacsinták a lehető legkönnyedebbek legyenek.
Ha elkészült a palacsintatészta, egy serpenyőben közepes lángon jól forrósíts fel 20 ml olajat.
Ha a serpenyő felforrósodott, vedd alacsony fokozatra a lángot. Egy merőkanállal szedd a serpenyőbe a palacsintatésztát úgy, hogy 10–11 cm-es köröket formázz belőle. Alacsony lángon süsd meg a palacsintákat: 3–4 percig az egyik, majd 2–3 percig a másik oldalukat.
A kész palacsintákat szedd ki a serpenyőből, és ismételd a lépéseket addig, amíg az egész palacsintatésztát elhasználtad.
A palacsintákat lehetőleg frissen tálald, mert hűlés közben veszítenek a könnyedségükből.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal