KeresésKeresésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Lépj kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

Az almákat (héjával) vágd 0,5 cm×0,5 cm méretű kockákra, és tedd egy nagyobb tálba.

2

Vágd apróra a diót is, és add az almához.

3

A tálba öntsd bele a tejet, a lisztet, a tojást, a mazsolát és a csipet sót, keverd össze a tésztát.

4

Most egy 27 cm-es átmérőjű serpenyőbe önts annyi olajat, hogy körülbelül 0,5 cm magasságban álljon benne. Közepes lángon forrósítsd fel.

5

Amint az olaj felforrósodott, vedd le a lángot alacsony fokozatra. Egy evőkanállal szedd a serpenyőbe az almás tésztát. Formálj ovális, körülbelül 1–1,5 cm vastag fánkokat. Süsd őket mindkét oldalukon 4-5 percig.

6

Amíg a fánkok sülnek, egy mélytányérban keverd össze a fahéjat a kristálycukorral.

7

A kész almafánkokat forgasd bele a fahéjas cukorba, majd azonnal tálald őket.

Recept szerzője
A 30 perces finomságok csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára