Almafánk
- 22 percKonyhaidő
- 33 percNincs tennivaló
- 55 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 10 darabAdagok száma
Összetevők
- 500 g alma ()
- 80 g dió
- 200 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej
- 250 g fehér féldurva búzaliszt
- 2x tojás (M-es méret)
- 40 g mazsola
- 500 ml napraforgóolaj
- 2 evőkanál őrölt fahéj
- 70 g fehér kristálycukor
- 1 teáskanál só
Elkészítés
Az almákat (héjával) vágd 0,5 cm×0,5 cm méretű kockákra, és tedd egy nagyobb tálba.
Vágd apróra a diót is, és add az almához.
A tálba öntsd bele a tejet, a lisztet, a tojást, a mazsolát és a csipet sót, keverd össze a tésztát.
Most egy 27 cm-es átmérőjű serpenyőbe önts annyi olajat, hogy körülbelül 0,5 cm magasságban álljon benne. Közepes lángon forrósítsd fel.
Amint az olaj felforrósodott, vedd le a lángot alacsony fokozatra. Egy evőkanállal szedd a serpenyőbe az almás tésztát. Formálj ovális, körülbelül 1–1,5 cm vastag fánkokat. Süsd őket mindkét oldalukon 4-5 percig.
Amíg a fánkok sülnek, egy mélytányérban keverd össze a fahéjat a kristálycukorral.
A kész almafánkokat forgasd bele a fahéjas cukorba, majd azonnal tálald őket.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal