Alap sajttorta
- 20 percKonyhaidő
- 335 percNincs tennivaló
- 355 percÖsszesen
- közepesen nehézNehézségi fok
- 10 adagAdagok száma
Összetevők
- 250 g karamellizált keksz
- 130 g vaj (szobahőmérsékletű)
- 900 g tejszínes sajt
- 4x tojás (M-es méret)
- 150 g tejföl (16%-os zsírtartalom)
- 150 g fehér kristálycukor
- 30 g vaníliás cukor
Elkészítés
Először hevítsd a sütőt 160 °C-ra és a tortaforma (⌀ 25 cm) alját béleld ki sütőpapírral. A kekszet turmixold össze vagy tedd be egy zacskóba és mozsárban törtd finomra.
A felaprított kekszet tedd egy közepes tálba, és keverd össze a szobahőmérsékletű vajjal. A keveréket tedd a tortaformába és simítsd egyenletesen magasra úgy, hogy befedje a forma alját a szélén is, majd gondosan nyomkodd le egy simatalpú pohárral.
Egy tálban keverd ki a tejszínes sajtot (60–90 mp). Állandó kevergetés mellett egyenként tedd bele a 4 feltört tojást. Majd tedd hozzá a 150 g tejfölt, a kristálycukrot és a vaníliáscukrot, és keverd az egészet még néhány másodpercig.
A kész keveréket öntsd a tortaformába és süsd 160 °C-on 85–95 percig. Ha megsült a sajttorta, hagyd a sütőben. Nyisd ki a sütő ajtaját, úgy hűtsd ki.
Ezután vedd ki a sütőből, és hagyd szobahőmérsékletűre hűlni kb. 1–2 órán át, mielőtt tálalnád.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal