Ajvár
- 25 percKonyhaidő
- 102 percNincs tennivaló
- 127 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 7 adagAdagok száma
Elkészítés
Először is melegítsd elő a sütőt 200°C-ra, és egy tepsit bélelj ki sütőpapírral.
Ezután készítsd el a sült zöldségeket. A paprikát vágd félbe, tisztítsd meg, és vedd ki a magházát. A padlizsánt mosd meg és vágd félbe. Az előkészített paprikát és padlizsánt tedd vágott felével lefelé a tepsire.
Süsd a 200–210°C-ra előmelegített sütőben 25–35 percig, vagy amíg a zöldségek felszíne feketén felhólyagosodik.
Ha a zöldségek megsültek, vedd ki a tepsit a sütőből. A zöldséget gyorsan tedd át egy zárható fedelű dobozba vagy egy tálkába, amelyet utána frissentartó fóliával takarsz le. Így a zöldségek megpárolódnak, és a héjukat könnyen le lehet húzni. Hagyd kihűlni az így félretett zöldségeket.
A fokhagymát hámozd meg és vágd durvára. Ha a sült zöldségek kihűltek (ami 20–30 percet vesz igénybe), húzd le a paprika és a padlizsán héját, majd kockázd fel a húsukat.
Egy közepes fazékban közepes lángon forrósíts fel 4 evőkanál olívaolajat, majd tedd bele a feldarabolt padlizsánt, paprikát és fokhagymát. Alacsony-közepes lángon, időnként megkeverve pirítsd őket 20–25 percig.
Ezután adj a zöldségekhez 1 kiskanálnyi borecetet, és időnként megkeverve pirítsd őket további 10–15 percig, amíg a keverék fele elpárolog.
Végül turmixold simára a fazék tartalmát, ízlés szerint sózd, és tálald.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal