KeresésKeresésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Lépj kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

Először is melegítsd elő a sütőt 200°C-ra, és egy tepsit bélelj ki sütőpapírral.

2

Ezután készítsd el a sült zöldségeket. A paprikát vágd félbe, tisztítsd meg, és vedd ki a magházát. A padlizsánt mosd meg és vágd félbe. Az előkészített paprikát és padlizsánt tedd vágott felével lefelé a tepsire.

3

Süsd a 200–210°C-ra előmelegített sütőben 25–35 percig, vagy amíg a zöldségek felszíne feketén felhólyagosodik.

4

Ha a zöldségek megsültek, vedd ki a tepsit a sütőből. A zöldséget gyorsan tedd át egy zárható fedelű dobozba vagy egy tálkába, amelyet utána frissentartó fóliával takarsz le. Így a zöldségek megpárolódnak, és a héjukat könnyen le lehet húzni. Hagyd kihűlni az így félretett zöldségeket.

5

A fokhagymát hámozd meg és vágd durvára. Ha a sült zöldségek kihűltek (ami 20–30 percet vesz igénybe), húzd le a paprika és a padlizsán héját, majd kockázd fel a húsukat.

6

Egy közepes fazékban közepes lángon forrósíts fel 4 evőkanál olívaolajat, majd tedd bele a feldarabolt padlizsánt, paprikát és fokhagymát. Alacsony-közepes lángon, időnként megkeverve pirítsd őket 20–25 percig.

7

Ezután adj a zöldségekhez 1 kiskanálnyi borecetet, és időnként megkeverve pirítsd őket további 10–15 percig, amíg a keverék fele elpárolog.

8

Végül turmixold simára a fazék tartalmát, ízlés szerint sózd, és tálald.

TIP
Tálald húshoz, tojáshoz vagy zöldségsalátákhoz – az ajvár végtelenül sokszínű! Ha nem főzöd be, akkor az ajvár 4-5 napig tartható el hűtőszekrényben.
Recept szerzője
A 30 perces finomságok csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára