Áfonyás süti
- 20 percKonyhaidő
- 90 percNincs tennivaló
- 110 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 15 adagAdagok száma
Összetevők
- 125 g vaj szobahőmérsékletű
- 100 g fehér kristálycukor
- 2x tojás (M-es méret)
- 100 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej (vagy tetszőleges növényi tej)
- 200 g fehér féldurva búzaliszt
- 50 g fehér búzafinomliszt
- 6 g sütőpor
- 700 g friss fekete áfonya (fagyasztott is használható)
- 30 g kukoricakeményítő
- 130 g vaj szobahőmérsékletű
- 130 g fehér kristálycukor
- 215 g fehér féldurva búzaliszt
Elkészítés
Először hevítsd a sütőt 180 °C-ra, a sütőformát (30 cm × 20 cm) pedig béleld ki sütőpapírral.
Egy közepes méretű tálban kézzel besegítve keverd össze a morzsa hozzávalóit és tedd félre.
Egy nagyobb tálban keverd ki a vajat és a cukrot, majd egyenként add hozzá és keverd el benne a tojásokat. Öntsd hozzá a tejet, tedd bele a kétféle lisztet, a sütőport és a csipet sót. A tál tartalmát keverd simára, majd töltsd a sütőformába.
Egy közepes tálban keverd össze az áfonyát a kukoricakeményítővel úgy, hogy a keményítő mindenhol befedje a gyümölcsöt. Majd szórd az áfonyát a tészta tetejére, végül szórd szét rajta a morzsát. Tedd a formát a 170–180 °C-ra előmelegített sütőbe, és süsd 55–60 percig.
A kész áfonyás lepényt legalább 30 percig hagyd hűlni, mielőtt tálalod.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal