Áfonyás muffin
- 20 percKonyhaidő
- 20 percNincs tennivaló
- 40 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 10 darabAdagok száma
Összetevők
- 200 g fehér búzafinomliszt
- 100 g fehér kristálycukor
- 2 teáskanál sütőpor
- 80 ml napraforgóola
- 1x tojás (M-es méret)
- 120 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej
- 1 teáskanál vaníliakivonat (kihagyható)
- 100 g friss fekete áfonya (vagy 200 g fagyasztott)
- ¼ teáskanál só
Elkészítés
Hevítsd a sütőt 200 °C-ra, és 10–12 muffin formát bélelj ki papírkosárkával.
Egy nagy tálban keverd össze a finomlisztet, a cukrot, a sütőport és a sót.
Egy másik tálban verd fel a napraforgóolajat, a tojással, a tejjel és a kiskanál vanília kivonattal.
A két tál tartalmát öntsd össze, és addig keverd, amíg minden összetevője egyenletesen eloszlik. Végül keverd a tésztába az áfonyát.
A kész tésztát oszd szét a muffin kosárkákba. A tésztát majdnem a kosárkák széléig töltsd, hogy a muffinnak meglegyen majd az a jellegzetes sapkája, ami kicsit kilóg a tetején, ha megsül.
Tedd a muffinsütőt a sütőbe és süsd15–20 percig 200 °C-on, hogy aranybarna legyen.
Sütés után vedd ki a muffinokat a formából, és máris tálalhatod.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal