Paradicsomszósz tésztához
- 25 percKonyhaidő
- 10 percNincs tennivaló
- 35 percÖsszesen
- sönnyűNehézségi fok
- 4 adagAdagok száma
Elkészítés
Tisztítsd meg a hagymát és a fokhagymát. Ezután a hagymát vágd finomra, a koktélparadicsomokat felezd el, a bazsalikomot vágd durvára.
Vegyél elő egy serpenyőt, és közepes lángon forrósítsd fel benne a 2 ek. olívaolajat. Utána tedd a hagymát is a serpenyőbe, és közepes lángon 3–4 percen át pirítsd.
Tedd a fazékba a koktélparadicsomot is, és főzd közepes lángon 3–4 percig.
A serpenyőben lévő keverékhez fokhagymanyomóval nyomd hozzá a fokhagymát, és add hozzá a paradicsompürét. Keverd össze a serpenyő tartalmát, és főzd közepes lángon 1–2 percig.
Tedd a serpenyőbe a szeletelt konzervparadicsomot is, és önts hozzá 60 ml vizet. Vedd a lángot alacsony fokozatra, takard le a serpenyőt egy fedővel, és hagyd a szószt 9–10 percen át lassan forrni.
Kapcsold ki a tűzhelyet, és a kész mártáshoz add hozzá a durvára vágott bazsalikomot. Végül sózd és borsozd a szószt, tálald tetszőleges tésztával.
A kész mártást hűtőszekrényben tárolhatjuk, ahol 3–4 napig áll el, vagy 3–4 hónapra le is fagyaszthatjuk.
Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal