KeresésKeresésSaját fiókomSaját fiókomKosárKosár 0
Főzni szeretnék Shop Lépj kapcsolatba velünk

Elkészítés

1

Tisztítsd meg a hagymát és a fokhagymát. Ezután a hagymát vágd finomra, a koktélparadicsomokat felezd el, a bazsalikomot vágd durvára.

2

Vegyél elő egy serpenyőt, és közepes lángon forrósítsd fel benne a 2 ek. olívaolajat. Utána tedd a hagymát is a serpenyőbe, és közepes lángon 3–4 percen át pirítsd.

3

Tedd a fazékba a koktélparadicsomot is, és főzd közepes lángon 3–4 percig.

4

A serpenyőben lévő keverékhez fokhagymanyomóval nyomd hozzá a fokhagymát, és add hozzá a paradicsompürét. Keverd össze a serpenyő tartalmát, és főzd közepes lángon 1–2 percig.

5

Tedd a serpenyőbe a szeletelt konzervparadicsomot is, és önts hozzá 60 ml vizet. Vedd a lángot alacsony fokozatra, takard le a serpenyőt egy fedővel, és hagyd a szószt 9–10 percen át lassan forrni.

6

Kapcsold ki a tűzhelyet, és a kész mártáshoz add hozzá a durvára vágott bazsalikomot. Végül sózd és borsozd a szószt, tálald tetszőleges tésztával.

7

A kész mártást hűtőszekrényben tárolhatjuk, ahol 3–4 napig áll el, vagy 3–4 hónapra le is fagyaszthatjuk.

TIP
A szószos tésztát szórd meg adagonként kb. 20 g reszelt parmezánnal.
Recept szerzője
A 30 perces finomságok csapata
Hozza létre saját receptkönyvét
  • Mentse el kedvenc receptjeit
  • Adjon hozzá megjegyzéseket a receptekhez
  • Kövesse nyomon értékeléseit

Ossza meg benyomásait és tippjeit másokkal

További információ a receptkönyvről www.jimezdrave.cz
Egészséges és egyszerű recepteket állítunk össze az egész család számára